Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Gyöngyi nem volt egyedül - díjazott javaslat kivitelezése Kecskeméten

A Nem vagy egyedül pályázat egyik nyertese, a Kecskeméten élő Sipos Gyöngyi és férje. Számukra a mórahalmi műhely készítette el a kerekesszék átalakítást, valamint a Gyöngyi férje számára a budapesti műhely egy fejpálcát, amely a számítógép kezelésére alkalmas.

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési karának első éves gyógytornász hallgatója Andrássy Judit nagyon pontosan és körültekintően megfogalmazta azokat az igényeket, amelyek fölmerültek az átalakítás terén. A fiatal hallgató a megvalósítás során is folyamatosan részt vett a műszerészekkel közös megbeszéléseken.

Gyöngyi (a pályázat mozgássérült résztvevője) elképzeléseit és igényeit figyelembe véve egy egyedi gyártású lábtartó készült el, valamint egy könnyen le és felszerelhető kosár az elektromos kerekesszék hátuljára. A pályázatban leírt két elképzelés mellé további két kérés érkezett a nyertesektől. Egyrészről Gyöngyi férje számára kellett készíteni egy fejpálcát, amely segítségével a számítógépet tudja kezelni, valamint egy nagyméretű eső poncho, amely védi a mozgássérült embert és az elektromos kerekesszéket is.

Az átalakítás után, Gyöngyi élete könnyebbé vált. A kosár lehetővé tette, hogy a mindennapi bevásárlást egyszerűbben végezze el, valamint az új lábtartónak köszönhetően kerekesszékét biztonságosan tudja használni.