Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Guruló.hu

Szombathely

Tovább a készleten lévő eszközökhöz

A fővárosi, nyár közepén átadott műhely után 2010. szeptember 15-én került sor a második műhely átadására Szombathelyen. A Margaréta Óvoda területén lévő helyiséget a Máltai szeretetszolgálattól bérli a TÁMOP program.

Az átalakítások során kialakították az új akadálymentes szerelőműhelyt, öltözőket, mosdókat a 144,4 m2 nagyságú helyiségben. A korábban használaton kívüli műhelyben 3 fő megváltozott munkaképességű műszerész dolgozik együtt mozgásterapeutával és ortopéd orvossal. Munkájukat a műhelyvezető koordinálja, aki részt vesz a szerelési munkák ellenőrzésében, a műhelymunkához tartozó adminisztrációban.

Szombathely Guruló

A műhelyátadót megelőző sajtótájékoztatón Kogon Mihály a MEREK igazgatója és a TÁMOP program szakmai vezetője mutatta be röviden a programot. A megnyitó ünnepségen részt vett Bojtos István, aki az akadálymentesítés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A műlábat használó sportember kerékpárral járja körül Magyarországot, ezáltal próbálja felhívni a figyelmet az egyenlő esélyű hozzáférés fontosságára.

A műhely megáldása után a Vas megyei közgyűlés elnöke, Kovács Ferenc vágta át a szalagot.

A műhely bejárása után vette kezdetét a közeli Savaria Plazában a három előadásból álló szakmai délután.

Az előadásokat a MEREK igazgatója, Kogon Mihály, Dr. Besze Tibor a budapesti műhely ortopéd szakorvosa, és Dr. Szabó Gyula ergonómus tartották.