Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Szűk lakásban könnyedén

A fogyatékos gyermeket nevelő szülők számára rengeteg kihívást jelent, hogy hazánkban a gyermek segédeszközök nem támogatottak az OEP által. Az életkorból adódó folyamatos testséma változás és növekedés miatt a gyermek segédeszközöket rövid ideig használják a családok.

A képen látható eszköz jó példa arra, hogy sokszor kis költségből is nagy hatékonyságú segédeszközt lehet készíteni a drága és saját forrásból beszerzendő eszközök helyett: mindez nem jelenti azt, hogy a gyári támogató technológiák egyszerűen pótolhatóak a Guruló műhelyek szolgáltatásaival.

A budapesti műhelyben készült eszköz egy olyan gyermeknek készült, akinek kerekesszékét a család nem tudta lakáson belül használni, a lakás kis mérete és elrendezése miatt.

A beépítésre került ültető modult a család adta, míg a tartószerkezetet a műhely munkatársai készítették el. A családnak egy olyan állványra volt szükségük, amelynek segítségével a gyermeket könnyen mozgatni tudják a helyiségek között. Az előállítást ezúttal is szoros konzultáció előzte meg: a Guruló szakemberei minden esetben törekednek a reális igények pontos felmérésére. Ennek az egyszerű, 15000 fortintból kivitelezhető állványnak köszönhetően a gyermeknek már nem kell egész nap az ágyban feküdnie, a szülők egy könnyen mozgatható eszközt vihettek haza, amely konkrét segítséget nyújt majd a mindennapi életükhöz, így/ezáltal gyermekük újra bekapcsolódhat a család mindennapjaiba.