Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Szemléletformálás Miskolcon

A Guruló műhelyhálózat munkatársai a kerekesszék javításon és átalakításon kívül számos szemléletformáló és érzékenyítő bemutatón vesznek részt. A miskolci Guruló műhely minden évben, a Kézenfogva Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő, diákoknak szóló rendezvényen is részt vett. Az április 26-i Fogd a Kezem elnevezésű érzékenyítő kampány miskolci állomásán legalább 500 diák próbálta ki a különböző kerekesszékeket és a mobil akadálypályát.

A Miskolc város által szintén évenként, idén május 16-n megrendezett esélynapon több száz érdeklődő találkozhatott a műhely munkatársaival. A Hősök terén lévő rendezvényen már nem csak a diákok, hanem minden korcsoportból kipróbálhatták a kerekes székeket a bátor jelentkezők. Külön kihívást jelentett a helyi műhely által készített kosárlabdázásra alkalmas kerekes székekből palánkra dobni, netán pontot érő kosarat varázsolni a gyűrűbe.

A műhelyhálózat eddig is sokféle munkát végzett a mozgássérült emberek életminőségének javítása érdekében. A megannyi tevékenység közül csak egy a szemléletformálás és érzékenyítés, ezen kívül a műhelyben dolgozó szakemberek szinte mindent meg tudnak javítani vagy átalakítani a gyógyászati segédeszközökön.